Підсумки роботи серпневого освітнього форуму 27 серпня 2018 року

«Дошкільна освіта – основа для ефективного впровадження Нової української школи».

В Одеській спеціальній школі №69 у рамках серпневого освітнього  форуму  «Маємо, що  сказати»  про НУШ» пройшли методичні  інтерактивні заходи  «Дошкільна освіта – основа для ефективного впровадження Нової української школи».

Під час заходів учасники опрацювали загальні вимоги до раціонального харчування, організація життя дитини в сім’ї, виховання та розвиток дитини в сім’ї, підготовка до НУШ (спікер – Микола Федорець, Ph.D в галузі освіти, міжнародний експерт, вчитель-методист, доцент ПНПУ ім. К.Д. Ушинського, голова Одеського педагогічного товариства), забезпечення наступності між дошкільною та початковою освітою (спікери – Світлана Грицюк, вихователь-методист ОДНЗ №278, Тетяна Газіна, вихователь-методист ОДНЗ №80, Тетяна Мандрійчук, вихователь-методист ОДНЗ № 228).

Особливий інтерес в учасників викликали обговорення та використання  інноваційної технології LEGO для навчання дітей дошкільного та молодшого шкільного віку (спікери – Наталя Петрик, вихователь-методист ОДНЗ № 73, Оксана Осокіна, вихователь-методист ОДНЗ № 293, Віра Демченко, завідуюча Одеського ДНЗ № 238, Алла Кульчицька, вихователь-методист ОДНЗ №9). Про сучасні вимоги щодо організації освітнього середовища в старших групах закладів дошкільної освіти та початкових класах Нової української школи учасники говорили під керівництвом спікерів Наталі Холіної, вихователя-методиста Одеського ДНЗ №197, та Олени Руснак, вихователя-методиста Одеського ДНЗ №238.

Організаційна свобода, фінансова самостійність, кадрова самостійність закладів дошкільної освіти – такі теми були опрацьовані учасниками  круглого столу «Організація роботи з удосконалення діяльності закладу дошкільної освіти» (спікер – Оксана Чередніченко, завідуюча Одеського ДНЗ № 264).

Понад 130  учасників отримали можливість обміну знаннями та досвідом щодо впровадження НУШ у початковій школі та адаптації випускників закладів дошкільної освіти до навчання в умовах НУШ.

За відгуками, які залишили учасники форуму є потреба у нових сучасних формах та методах роботи у закладах освіти. Роботу щодо впровадження  нових форм та методів педагогічної діяльності буде продовжено у 2018/2019 навчальному році.

Шановні одесити! Слідкуйте за новинами.

     

Share this post