Підсумки роботи серпневого освітнього форуму 27 серпня 2018 року

«Нейропсихологія як спосіб подолання проблем у навчанні»

27 серпня 2018 року на 10 локаціях міста почався серпневий освітній  форум  «Маємо  що  сказати»  про НУШ».  Тема  «Нейропсихологія як спосіб подолання проблем у навчанні» розглядалась  на базі Одеського навчально-виховного комплексу № 84.

Понад 100 освітян міста взяли участь у майстер-класах, воркшопах та тренінгах: науковці, управлінці, практичні психологи, педагоги, представники громадських організацій, батьки.

Метою роботи з даної теми було сприяння усвідомленню учасниками навчально-виховного процесу важливості питань нейропсихології та врахування їх у роботі.

Сутність поняття «нейропсихологія», знання про психіку та функції мозку розкривали фахівці даного напрямку: Дмитро Гарюшкін, психолог, керівник «Асоціації нейропсихологів» м.Одеси; Ольга Самара, кандидат  психологічних наук, доцент кафедри клінічної психології ОНУ імені І.І. Мечникова; Ірина Добриніна, клінічний психолог нейропсихологічного напрямку, викладач Одеського інституту психотерапії ім. Мойсея Вульфа, автор і керівник освітнього нейроклубу; Оксана Вдовіченко, кандидат  психологічних наук, доцент кафедри теорії та методики практичної психології; Тетяна Лазаренко, кандидат  психологічних наук,  доцент кафедри теорії та методики практичної психології.

Під час  зустрічі обговорювалися важливі питання щодо психологічних особливостей сприйняття учнями учбового процесу, труднощів при засвоєнні навчального матеріалу, відсутність вольового самоконтролю та саморегуляції, дизлексія, дизграфія; синдром дефіциту уваги та гіперактивність (СДУГ); виявлення ресурсних здібностей  дитини та розширення можливостей  мозкової діяльності.

Майстер-класи, воркшопи та тренінги у рамках форуму проводили фахівці – педагоги, практичні психологи, вихователі. Заняття відбулись у продуктивній та пізнавальній формі. Були опрацьовані ігри та вправи на покращення уваги, пам’яті, мислення.

Учасники форуму отримали дієві рекомендації для покращення учбового процесу та самопочуття дітей.

За відгуками, які залишили учасники форуму є потреба у нових сучасних формах та методах роботи у закладах освіти. Роботу щодо впровадження  нових форм та методів педагогічної діяльності буде продовжено у 2018/2019 навчальному році.

Шановні одесити! Слідкуйте за новинами.

Share this post