Всеукраїнський серпневий форум «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху»

Участь у форумі 

У четвер, 19 серпня, у м. Києві відбувся Всеукраїнський серпневий форум «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху». У його роботі взяла участь директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

З вітальним словом до учасників форуму звернувся Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Програма Всеукраїнської стратегічної сесії включала проведення науково-практичних занять з виступами представників Міністерства освіти і науки України, наукових установ України, міжнародних та всеукраїнських організації.

На секції «Нова українська школа: інноваційні виміри викладання, навчання та виховання»  висвітлено науково-методичні засади реалізації модельних навчальних програм Інституту педагогіки НАПН України для адаптаційного циклу базової середньої освіти, основи формування цифрових навичок у дітей під час змішаного навчанняособливості забезпечення результативної природничо-математична освіти в початковій школі, трансдисциплінарний та інтеграційний потенціал впровадження STEM-освіти як наслідок глобального впливу парадигми сталого розвитку, засоби і сервіси Європейської хмари відкритої науки у процесі навчання і професійного розвитку вчителів.

Розглядались питання української школи у просторі активної взаємодії. Співпраця з міжнародними партнерами «Нові горизонти міжнародного співробітництва» тощо

Матеріали щодо пріоритетів діяльності Міністерства освіти і науки України 2021 – 2030 можна переглянути в цій публікації:

Всеукраїнський серпневий форум “Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху” проводиться за підтримки Фінського проєкту “Навчаємось разом”, що фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії та ЄС.

Share this post