Онлайн зустріч вчителів іноземних мов

23 – 24 вересня 2020 року відбулись 4  онлайн-зустрічі для вчителів англійської, німецької та французької мов 

Мета заходу: підвищити фахову компетентність педагогічних працівників щодо організації освітнього процесу у 2020/2021 навчальному році, познайомити їх з особливостями проведення ЗНО-2021 та з основними платформами і ресурсами дистанційного навчання в закладах загальної середньої освіти.

Під час вищезазначеного заходу розглядались наступні питання:

  • «Особливості викладання іноземних мов у 2020/2021 н. р.»;
  • «Окремі питання щодо проведення ЗНО – 2021»;
  • «Впровадження дистанційного навчання в закладах загальної середньої освіти»;
  • «Використання цікавих ресурсів та джерел з англійської мови в умовах  дистанційної освіти».

Онлайн зустріч вчителів іноземних мовНа початку онлайн-зустрічі консультант комунальної установи “Одеський центр професійної освіти педагогічних працівників” Світлана Кривич окреслила основні орієнтири щодо використання державних стандартів і освітніх програм у 2020/2021 навчальному році,  їх особливостей та обов’язкового виконання; звернула увагу на систему оцінювання учнів середньої та старшої школи.

Світлана Михайлівна зупинилась на питанні щодо впровадження формувального оцінювання в умовах Нової української школи, а саме: звернула увагу на нормативні документи Міністерства освіти і науки України щодо даного оцінювання, окреслила види формувального оцінювання та  особливості їх проведення у 1-3 класах відповідно до змін і доповнень 2020/2021 н. р., а також зосередила увагу педагогічних працівників на змінах  щодо оформлення сторінок журналу відповідно до методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки України та особливостях  надання домашніх завдань з іноземних мов  у початкових класах Нової української школи.

Ганна Савченко, вчитель Одеського НВК «Гімназія № 7», керівник творчої групи вчителів англійської мови», керівник проєкту «Generation Global» у м. Одесі та Україні проінформувала учасників онлайн-зустрічі про особливості Програми ЗНО та ДПА – 2021 з англійської мови та звернула увагу на орієнтовний тематично-лексичний матеріал, який передбачено в рамках проведення ЗНО – 2021.

З питанням «Використання цікавих ресурсів та джерел з англійської мови в умовах  дистанційної освіти» виступила заступник директора з навчально-виховної роботи Одеського НВК «Гімназія № 2» Олена Уразова. Педагог познайомила слухачів із ресурсами, які допоможуть у плануванні та проведенні сучасних онлайн-уроків з англійської мови в умовах дистанційного навчання, та надала рекомендації щодо їх використання.

Кандидат педагогічних наук кафедри методики викладання і змісту освіти КЗВО «Одеська академія неперервної освіти» Наталія Сенчина розкрила питання щодо впровадження у закладах загальної середньої освіти окремих  онлайн-платформ: Skype, Zoom, Google Meet. Методист надала практичні рекомендації щодо планування і проведення уроків у режимі онлайн та звернула увагу на необхідність дотримання етикету під час онлайн-спілкування.

Онлайн-зустріч пройшла організовано, конструктивно; педагоги отримати корисну інформацію щодо організації освітнього процесу на уроках іноземних мов  та практичні поради щодо планування і проведення онлайн-уроків в умовах дистанційного навчання.

Онлайн-зустрічі проведено за ініціативою КУ «Одеський центр професійного розвитку  педагогічних  працівників».  

Онлайн зустріч вчителів іноземних мовОнлайн зустріч вчителів іноземних мов

Онлайн зустріч вчителів іноземних мовОнлайн зустріч вчителів іноземних мов

Онлайн зустріч вчителів іноземних мовОнлайн зустріч вчителів іноземних мов

Share this post