В Одесі пройшла Друга Щорічна Конференція

Європейський інвестиційний банк та Програма розвитку ООН об’єднали зусилля з місцевою владою для проведення ремонту навчальних закладів у межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

З 06 по 10 вересня 2021 року Одесу з офіційним візитом відвідали представники Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), Представництва Європейського Союзу в Україні (ЄС), Міністерства розвитку громад і територій та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН).

07 вересня 2021 року  відбулось урочисте відкриття відремонтованої Одеської ЗОШ №41 за адресою: м. Одеса, пл. Мічуріна, 9. У закладі освіти облаштовано нову систему опалення будівель, упорядковано територію.

Також у рамках заходів відбувся огляд ще двох закладів освіти Одеської ЗОШ №31 за адресою: вул. Гастелло, 90-А та ЗОШ №49 за адресою: вул. Давида Ойстраха, 12, реконструкція яких завершиться до 2022 року. 

Завдяки модернізації шкільних приміщень покращаться умови навчання майже для  4 000 школярів у Одесі. Так, було проведено комплексний ремонт внутрішніх приміщень, тепломодернізацію двох будівель із заміною покрівлі, благоустрій та огородження території. Подальший ремонт та реновація приміщень у школах №31, №39 та №49 ще тривають.

Капітальний ремонт навчальних закладів здійснено в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (НКПВУ) від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Програма реалізується Міністерством розвитку громад та територій України разом з органами місцевого самоврядування за технічної підтримки Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН).

08 – 09 вересня 2021 року в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України відбулася Друга щорічна конференція.

Мета конференції –  представити результати впровадження проєктів із відновлення соціальної інфраструктури та нагородити найкращі з них у відповідних номінаціях.

Обрано 6 найкращих проєктів соціальної інфраструктури, відновлених за підтримки Європейського інвестиційного банку та ПРООН.

Під час церемонії нагородження у номінації «Інноваційна школа» м. Одесі вручили Диплом номінанта за проєкт«Капітальний ремонт ОЗОШ № 41 за адресою: м. Одеса, пл. Мічуріна, 9».

 

Конференція відбувається за участі Представництва Європейського Союзу в Україні, Європейського інвестиційного банку, Міністерства розвитку громад та територій України, Транстеку та ПРООН в Україні та представників громад із цільових областей Програми з усієї України, представників Одеської облдержадміністрації, Одеської міської ради, Департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

Порядком денним конференції також передбачено представлення результатів щорічного соціологічного дослідження впливу Надзвичайної кредитної програми для відновлення України від дослідницької агенції InfoSapiens, обмін досвідом реалізації проєктів від кінцевих бенефіціарів, представників органів місцевого самоврядування, неурядових організацій та ВПО, а також презентації від експертів Групи технічної підтримки ПРООН щодо технічних та фінансових аспектів Програми, застосування антикорупційних практик та інструментів соціального менеджменту під час реалізації субпроєктів.

Довідка:
Надзвичайна кредитна програма відновлення України реалізується з метою відновлення соціальної інфраструктури в регіонах, які постраждали від військового конфлікту на Сході України. Програма впроваджена на підставі Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) від 22.12.2014 р., ратифікованим у квітні 2015 р. Розпорядником коштів є Міністерство розвитку громад та регіонів України. Програма реалізується на умовах співфінансування з місцевого бюджету.

Спочатку Програма реалізовувалася в 4-х регіонах України, а в наступні роки і в регіонах, які прийняли внутрішньо переміщених осіб. На сьогодні це об’єкти соціальної інфраструктури в 9-и областях України.

В Одесі в рамках Надзвичайної кредитної програми з 2019 року проводиться капітальний ремонт 5-и об’єктів: будівлі поліклініки міської лікарні №8 на Фонтанській дорозі, 110, а також чотирьох шкіл – № 41 на пл. Мічуріна, 9; № 31 на вул. Гастелло, 90-А; № 39 на вул. Успенській, 20; №49 на вул. Давида Ойстраха, 12. 

Корисні посилання:

В Одесі після капітального ремонту відкрилася Одеська ЗОШ №41

Share this post