Апробація нової системи організації харчування

За ініціативою департаменту освіти та науки Одеської міської ради при підтримки організації харчування у закладах загальної середньої освіти проводиться апробація нової системи організації харчування учнів.

 Апробація нової системи організації харчування учнів за принципом «шведський стіл» впроваджується в Одеських ліцеї “Європейський”, НВК №125.      У рамках тестового режиму спільно з батьківським комітетом проводиться контроль якості продуктів і готових страв, відпрацьовується система подачі страв, величезна увага приділяється чистоті і порядку. Діти можуть самостійно вибирати страви, які для них готують кухарі закладів. Крім основних страв, до шкільного обіду включено десерт, що складається з фруктів, желе або випічки на вибір. «Шведський стіл» дає дитині право вибору, дозволяє підвищити культуру харчування і розвиває самостійність.

 Апробація нової системи організації харчування  Апробація нової системи організації харчування

Апробація нової системи організації харчування  Апробація нової системи організації харчування  

В  Одеському ліцеї “Європейський” для старшокласників у їдальні встановлено вендінговий апарат. Крім напоїв і снеків, діти можуть придбати основне блюдо, приготоване кухарями ліцею і піддане шоковому охолодженню до нуля градусів. Усамому апараті встановлена ​​мікрохвильова піч. Процес від вибору до видачі гарячої страви триває в середньому 40-50 секунд. За допомогою цього апарату діти можуть швидко отримати під час перерви обрану порцію харчування, герметично упаковану та розігріту. Вартість залежить від вибраної учнем страви (в межах 20 грн). Оплата відбувається готівкою або карткою.

Апробація нової системи організації харчування  Апробація нової системи організації харчування

Апробація нової системи організації харчування   Апробація нової системи організації харчування

  Проект “Нове шкільне харчування” – це проект з покращення культури харчування у школах України, заснований кулінарним експертом Євгеном Клопотенком.  З травня 2019 року до вищевказаного проекту підключився Одеський ліцей № 9. Метою проекту “Нове шкільне харчування” є підвищення та поширення рівня культури здорового харчування у навчальних закладах. У рамках проекту було розроблено “Збірник рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах”, а також план впровадження нової шкільної культури харчування у шкільні їдальні по всій Україні. 

Апробація нової системи організації харчування Апробація нової системи організації харчування

         Шановні батьки учнів закладів освіти! Запрошуємо вас взяти участь у опитуванні. Нам важлива ваша думка. Анкету можна скачати (анкета додається) та заповнити її у закладах освіти або заповнити її онлайн через веб-сайт департаменту. Перейдіть за посиланням. Дякуємо.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *