Одеські школярі беруть участь у профорієнтаційних заходах

З метою професійної орієнтації учнівської молоді учні закладів освіти Приморського та Суворовського районів Одеси відвідують вищі навчальні заклади та підприємства міста.

Так, учні закладів освіти Приморського району відвідали Національний університет «Одеська юридична академія». Майбутніх абітурієнтів ознайомили з історією створення університету, його академічними традиціями, матеріально-технічною базою. На зустрічі-бесіді з провідними викладачами та кращими студентами учні дізналися про Центр культури та Центрі тестування на поліграфі, в якому сертифіковані поліграфологи навчають майбутніх слідчих особливостям роботи з «детектором брехні». Студенти мають можливість з першого курсу відвідувати лекції з правових дисциплін англійською, французькою та німецькою мовами.

Учні Одеських загальноосвітніх шкіл № 11 і №76 відвідали завод виробництва альтернативних систем енергопостачання «Стар Енерджі». Підлітки дізналися про альтернативні джерела, які дають можливість отримувати енергію за допомогою природних ресурсів. Так, сонячні батареї допомагають економити до 90% витрат на електроенергію і сприяють запобіганню глобального забруднення навколишнього середовища, а поновлювані джерела енергії – це не альтернатива існуючої енергетиці, а її майбутнє.

Учні спеціалізованої школи №17 та навчально-виховного комплексу №13 м. Одеси відвідали відділення «Приватбанку». Під час екскурсії школярі дізналися про мережу «ПриватБанку», комунікативним навичкам, як правильно  допомагати людям у вирішенні завдань фінансової сфери. Кожен десятикласник отримав сертифікат учасника ознайомчого уроку «Відкритий банківський світ з ЮніорБанк».

Під час відвідування Одеського кабельного заводу школярі Одеської  загальноосвітньої школи №23 познайомилися з історією підприємства, професіями, графіком роботи цехів, потужністю підприємства, продукцією заводу, яка експортується в різні країни світу.

*************************************************

Профорієнтаційні заходи проводяться в рамках Програми зайнятості населення м. Одеси на період до 2017 року, затвердженої рішенням Одеської міської ради від 18.07.2013 № 3643-IV.

Share this post