Для одеських школярів відкриті літні пришкільні табори

29 травня 2018 року на базі закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади м. Одеси розпочали роботи 117 пришкільних таборів з денним перебуванням.

Готовність закладів загальної середньої освіти до оздоровчого літнього періоду була перевірена спеціальними районними комісіями. До складу комісій увійшли представники територіальних відділів освіти районів департаменту освіти та науки Одеської міської ради, Одеського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, районних відділень ОМУ ГУ ДСНС України в Одеській області, а також підприємств, що займаються організацією процесу харчування.

Табори працюватимуть в одну зміну, тривалість якої 14 робочих днів. За бажанням батьків діти отримують 1,2,3-х разове харчування, а діти пільгових категорій отримують 3-х разове харчування за кошти міського бюджету.

В період роботи пришкільних таборів планується охопити організованим дозвіллям більше 30 тис. дітей, що складе 32% від загального числа дітей віку від 7 до 16 років, з них 3125 дітей пільгових категорій.

Для дітей підготовлена різноманітна програма виховних і розважальних заходів. 29 травня з  нагоди відкриття пришкільних таборів у закладах загальної середньої освіти відбулися урочисті заходи.

З 01 червня усі заклади позашкільної  та дошкільної освіти комунальної власності територіальної громади м. Одеси будуть переведені на літній режим роботи. Закладами позашкільної освіти м.Одеси  організовано низку заходів, спрямованих на виховання естетичних смаків, навичок трудової діяльності учнів, розважальних, спортивно-туристичних та спортивно-оздоровчих заходів.

Особливу увагу приділено питанню збереження життя та здоров’я школярів, попередженню дитячого травматизму та нещасних випадків.

Традиційно відкрито табори праці та відпочинку на базі міжшкільних навчально-виробничих комбінатів.  200 учнів 8-10 класів закладів загальної середньої освіти своє дозвілля будуть проводити займаючись в’язанням, випалюванням  по дереву, шиючи іграшки, виконуючи токарні та слюсарні роботи.

На базі 34 пришкільних  таборів відкриті мовні табори, в яких  понад 6 тис. дітей  будуть вивчати  іноземні мови в ігровій, інсценованій та  театральній формі.  В мовних таборах передбачена робота вчителів іноземних мов шкіл та залучених волонтерів. На базі пришкільних таборів Одеських СШ № 117, НВК №84, “Гімназія № 7”, гімназій №4,8 організовані мовні табори з вивчення англійської мови “GoCamp”. Заняття проводять волонтери-викладачі з країн ЄС.

************************************************************

Розпорядження Одеського міського голови від 23.05.2018 №424 «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків під час літніх канікул у 2018 році»

 

Для одеських школярів відкриті літні пришкільні табори Для одеських школярів відкриті літні пришкільні табори Для одеських школярів відкриті літні пришкільні табори Для одеських школярів відкриті літні пришкільні табори

Для одеських школярів відкриті літні пришкільні табориДля одеських школярів відкриті літні пришкільні табориДля одеських школярів відкриті літні пришкільні табори Для одеських школярів відкриті літні пришкільні табори

Share this post