Підсумки роботи серпневого освітнього форуму 27 серпня 2018 року

Педагогіка співробітництва: проблеми та їх розв’язання.

У рамках серпневого освітнього форуму “Маємо, що сказати” ПРО НУШ  за напрямком «Педагогіка співробітництва: проблеми та їх розв`язання» одеському вчительству, батькам, представникам громадськості були запропоновані різноманітні форми спілкування.

Тренінг «Конфліктологія: технології управління EQ», який провів педагог, психолог, бізнес-тренер, президент ГО «Асоціація розвитку творчої особистості «ВАРТО» Геннадій Чепурний, допоміг знайти учасникам форуму інструменти поліпшення свого іміджу та престижності закладу освіти, показав шляхи приєднання до своєї ідеї інших людей. Учасники тренінгу вчилися досягати порозуміння зі «складними» людьми, керувати конфліктними ситуаціями, спілкуватися «легко», «красиво» та ефективно.

Майстер-клас «Скарбничка методичних прийомів, або як зробити батьківські збори ефективними і цікавими» вчителя початкових класів Катерини Міхасішиної та шкільного психолога Тетяни Хоренженко Одеської загальноосвітньої школи №63 захопив «шкідливими» порадами батькам, оригінальними запитаннями та нетрадиційними методами роботи, які допоможуть батькам чути та розуміти свою дитину.

Під час майстер-класу вчителя початкових класів Одеської загальноосвітньої школи № 57 Олени Гончарової «Педагогіка партнерства: фокус соціальної компетентності учнів та вчителя» йшов пошук відповіді на запитання, як бути почутими. Учасники майстер-класу вчилися прийомам комунікації та навичкам вербального і невербального спілкування, конструктивного зворотнього зв’язку (фідбеку).

У діловій грі, яку запропонувала вчитель музичного мистецтва Одеського НВК «Морський ліцей – загальноосвітня  школа №24» Тетяна Божок «Цінності та поведінки. Формування співпраці на основі демократичних засад», вдалося з`ясувати, як саме певні цінності впливають на нашу поведінку у взаємодії з учнями та які шляхи ведуть до співпраці.

Нові ж ролі вчителя як тьютора, коуча, фасілітатора приміряли на себе учасники воркшопу вчителя початкових класів Одеської спеціалізованої школи №96 Наталії Процепової та методиста Одеського центру освітніх ініціатив Світлани Кривич «Мистецтво бути разом: співпраця вчителя та учнів у реаліях Нової української школи».

За відгуками, які залишили учасники форуму є потреба у нових сучасних формах та методах роботи у закладах освіти. Роботу щодо впровадження  нових форм та методів педагогічної діяльності буде продовжено у 2018/2019 навчальному році.

Шановні одесити! Слідкуйте за новинами.

Share this post