В Одесі обговорили питання доступності та ефективної роботи нових пришкільних стадіонів

9 січня 2019 року на базі Одеського ліцею «Європейський» відбулася нарада з керівниками закладів освіти та представниками батьківських комітетів

Робочу нараду з керівниками закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади м. Одеси та представниками батьківських комітетів було присвячено питанням експлуатації спортивних об’єктів при закладах освіти.

Зокрема, у 2018 році в Одесі було проведено модернізацію шести нових шкільних стадіонів (Одеські ЗОШ №№ 15, 17, 30, 41, 45, 125). Всього з 2014 року в Одесі відкрито 48 нових стадіонів і спортивних майданчиків при закладах освіти.

В Одесі обговорили питання доступності та ефективної роботи нових пришкільних стадіонівВ Одесі обговорили питання доступності та ефективної роботи нових пришкільних стадіонів

У нараді взяли участь міський голова Одеси Геннадій Труханов, заступники Одеського міського голови Павло Вугельман і Петро Рябоконь, директор департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

«Роботу на стадіонах і спортивних майданчиках організовано за певним графіком. Так, з 08:30 до 15:00 на стадіонах і спортмайданчиках проводяться уроки фізкультури і спортивно-масові заходи під контролем педагогів. У будні до початку уроків, а також після уроків і заходів жителі прилеглих до шкіл мікрорайонів мають можливість вільно займатися на стадіонах. Для збереження матеріально-технічної бази, забезпечення охорони об’єктів та обслуговування обладнання низка навчальних закладів уклали договори оренди спорткомплексів з громадськими організаціями. Так, після 16:00 проводять заняття громадські організації: футбольний клуб «Атлетик», «Одеса», «Юніор-спорт», спортивний клуб «Чемпіон», благодійна організація «Одеський регбійний союз». На жаль, за таким графіком працюють не всі модернізовані стадіони, тому питання експлуатації та збереження спортмайданчиків залишається відкритим», – доповіла у своєму виступі директор департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

Під час наради зазначалося, що питання експлуатації стадіонів, графік їх роботи і варіанти залучення спортивних громадських організацій повинні визначатися керівниками освітніх закладів спільно з батьківськими комітетами. Головне завдання, яке ставить міська влада, – підтримання матеріально-технічної бази спорткомплексів на належному рівні і забезпечення відкритого доступу до них жителям мікрорайону у періоди, вільні від шкільних занять.

«Повинен бути забезпечений вільний доступ для жителів району, де розташований стадіон. Щоб і діти, і дорослі чітко знали, о котрій годині вони можуть прийти, пограти на хорошому сучасному стадіоні абсолютно безкоштовно. Школи та батьківські комітети повинні самі вирішувати, хто і на яких умовах буде експлуатувати стадіони поза шкільним часом. Наше завдання – створити гідні умови для фізичного розвитку дітей. Організація процесу – це спільна робота шкіл і батьківських комітетів», – підкреслив міський голова Одеси Геннадій Труханов.

В Одесі обговорили питання доступності та ефективної роботи нових пришкільних стадіонівВ Одесі обговорили питання доступності та ефективної роботи нових пришкільних стадіонівВ Одесі обговорили питання доступності та ефективної роботи нових пришкільних стадіонівВ Одесі обговорили питання доступності та ефективної роботи нових пришкільних стадіонівВ Одесі обговорили питання доступності та ефективної роботи нових пришкільних стадіонівВ Одесі обговорили питання доступності та ефективної роботи нових пришкільних стадіонів

Share this post