Профорієнтація для школярів “Створи своє майбутнє”

Для школярів Одеських НВК № 19, Економічного та Рішельєвського ліцеїв проведена консультація із спеціалістом з підліткової профорієнтації.

Захід був організований ГО «Майбутнє поруч»  за підтримкою департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

Учні 8- 11 класів склали комп’ютерне тестування на виявлення профілю подальшого навчання у Вищих навчальних закладах. Тест з профорієнтації детально показує ті сфери життєдіяльності, в котрих дитина зацікавлена, може проявити себе найкращим чином, або ж навпаки, в чому не зацікавлена і де не буде ефективною. Далі програма формує список професій, які найбільш підходять респонденту. Консультація психолога допомагає звузити коло цих професій і є невід’ємною частиною профорієнтаційного процесу.

Профорієнтація – сімейний захід, тому на зустрічі із спеціалістом з підліткової профорієнтації були присутні діти з батьками. Це допомагає дітям глибше поринути у вибір професії, ознайомитися із сучасними спеціальностями, а батькам дізнатися більше про свою дитину і про те, чого вона насправді прагне.

Проходження тесту з профорієнтації є абсолютно безкоштовним для дітей та шкіл. До цього проекту вже приєдналося 18 закладів загальної середньої освіти міста. Реалізація проекту   надалі буде продовжена.

 

****************************************************************

Проект “Профорієнтація для школярів 13-18 років в школах Одеси 2020” від ГО «Майбутнє поруч» за підтримки Одеської міської ради допущений до голосування у рамках проекту Громадський бюджет-2020 і вже з 27 листопаду 2019 року кожен бажаючий може підтримати цей проект, а би він і надалі мав можливість дарувати дітям усвідомлений вибір та охоплювати більше шкіл міста Одеси.

 

Share this post