Профорієнтація для школярів “Створи своє майбутнє”

Для школярів Одеських НВК № 19, Економічного та Рішельєвського ліцеїв проведена консультація із спеціалістом з підліткової профорієнтації.

Захід був організований ГО «Майбутнє поруч»  за підтримкою департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

Учні 8- 11 класів склали комп’ютерне тестування на виявлення профілю подальшого навчання у Вищих навчальних закладах. Тест з профорієнтації детально показує ті сфери життєдіяльності, в котрих дитина зацікавлена, може проявити себе найкращим чином, або ж навпаки, в чому не зацікавлена і де не буде ефективною. Далі програма формує список професій, які найбільш підходять респонденту. Консультація психолога допомагає звузити коло цих професій і є невід’ємною частиною профорієнтаційного процесу.

Профорієнтація – сімейний захід, тому на зустрічі із спеціалістом з підліткової профорієнтації були присутні діти з батьками. Це допомагає дітям глибше поринути у вибір професії, ознайомитися із сучасними спеціальностями, а батькам дізнатися більше про свою дитину і про те, чого вона насправді прагне.

Проходження тесту з профорієнтації є абсолютно безкоштовним для дітей та шкіл. До цього проекту вже приєдналося 18 закладів загальної середньої освіти міста. Реалізація проекту   надалі буде продовжена.

Профорієнтація для школярів "Створи своє майбутнє" Профорієнтація для школярів "Створи своє майбутнє" Профорієнтація для школярів "Створи своє майбутнє"

Профорієнтація для школярів "Створи своє майбутнє"

****************************************************************

Проект “Профорієнтація для школярів 13-18 років в школах Одеси 2020” від ГО «Майбутнє поруч» за підтримки Одеської міської ради допущений до голосування у рамках проекту Громадський бюджет-2020 і вже з 27 листопаду 2019 року кожен бажаючий може підтримати цей проект, а би він і надалі мав можливість дарувати дітям усвідомлений вибір та охоплювати більше шкіл міста Одеси.

 

Share this post