Зустріч з представниками проєктного бюро OеAD в Україні

У департаменті освіти та науки Одеської міської ради відбулася зустріч делегації з Республіки Австрія з питань освіти 12 жовтня 2020 року директори департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич, департаменту міжнародного співробітництва та маркетингу Одеської міської ради Оксана Чернова зустрілися з паном Домініком Айзенманн, уповноваженим з питань освіти Міністерства освіти Австрійської Республіки – аташе з питань освіти Посольства Австрійської Республіки в Україні та пані Лілією Берлінською, проєктним менеджером проєктного бюро OeAD в Україні.
     Метою зустрічі було ознайомлення з роботою проєктного бюро OeAD в Україні, реалізація освітніх проєктів та впровадження дистанційного навчання в закладах загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади м. Одеси.
      У тісному співробітництві з Міністерством освіти і науки України проєктне бюро Австрійської служби міжнародної співпраці в галузі освіти та досліджень (OeAD) втілює освітні проєкти у закладах освіті, насамперед, у сферах інклюзивної освіти та розвитку якості в опорних школах.
Проєктним бюро (OeAD) запроваджуються програми для вчителів, методистів, директорів шкіл. Освітні проєкти фінансуються Федеральним Міністерством освіти, науки та досліджень Республіки Австрія.
       OeAD сприяє обміну досвідом між українськими навчальними закладами, педагогами з усієї України та їх колегами з країн-членів ЄС. Це робиться у тісній співпраці з Міністерством освіти і науки України у формі конференцій щодо актуального розвитку в освітній політиці.
У ході зустрічі була досягнута домовленість про подальшу співпрацю у сфері інклюзивної освіти.


Австрійська служба обмінів (OEAD) була заснована в 1961 році на основі спільного рішення австрійських університетів. В останні роки діяльність OEAD охоплює все більш широкий спектр послуг в галузі міжнародного співробітництва в освітній та науковій сфері. З 2000 року OEAD включає не тільки університети, а й інші вищі навчальні заклади, а також школи Австрії. OEAD має статус некомерційної організації. Австрійська служба обмінів – найбільша організація Австрії у сфері міжнародного співробітництва. Вона вносить значний внесок у розвиток освітнього і наукового потенціалу Австрії та представляє освітню систему Австрії на міжнародному рівні. Головною метою організації є науковий і освітній обмін. У число основних завдань організації входять сприяння міжнародному науковому і культурному обміну, інтеграційним процесам в галузі освіти, академічної мобільності.

Share this post