Профілактика вживання наркотиків серед учнівської молоді

У Суворовському районі обговорили питання попередження наркотичної залежності у підлітків 

З метою інформування учнівської молоді стосовно питань, пов’язаних із вживанням наркотиків, з’ясування найбільш поширених причин вживання підлітками психоактивних речовин (ПАР), вплив на організм і соціальні наслідки згубної пристрасті проведено онлайн-семінар  «Міфи і факти про наркотики. Роль педагогічної та батьківської громадськості в профілактиці наркотичної залежності у підлітків».

Ініціатори семінару:  Одеська ЗОШ № 73, територіальний відділ освіти Суворовського району департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

Участь у заході взяли  заступники з виховної роботи директорів закладів загальної середньої освіти району, члени Парламенту старшокласників та представники батьківської громадськості. До участі в онлайн-семінарі запрошений Сергій Горанський, лікар підліткового наркологічного кабінету “Клініка, дружня до молоді”, лікар-нарколог вищої категорії Одеського обласного медичного центру психічного здоров’я, який ознайомив з характерними особливостями, що вказують на наркотичне сп’яніння: поведінкові та зовнішні ознаки.

Під час заходу слухачі ознайомились з основними мотивами, факторами ризику вживання підлітками наркотичних речовин та з психологічним портретом особистості підлітка групи ризику з вживання ПАР. Було надано рекомендації батькам та педагогам щодо попередження розвитку наркоманії та як поводитися вчителям та батькам у випадку підозри вживання підлітком наркотичних речовин. Названо статистичні дані ЮНІСЕФ щодо вживання наркотичних засобів в Україні, а також, обговорено механізм реагування педагогів, батьків у разі виявлення факту вживання підлітками наркотичних речовин.

Батьки висловили подяку спеціалістам, які готові прийти на допомогу, коли життя дітей у небезпеці.

Проведення онлайн-семінарів з питань  попередження наркотичної залежності у підлітків буде продовжено.

 

Читайте також

“Як вберегти дітей від негативних впливів”

 

 

 Для учнів закладів освіти міста проводяться інформаційно-просвітницькі заходи

 

 

Share this post