Триває робота з розвитку учнівського самоврядування

Департамент освіти та науки Одеської міської ради інформує

У м. Одеса постійно проводиться робота, спрямована на формування соціальної активності та громадської самосвідомості учнівського молоді через розвиток учнівського самоврядування.

З 2018 року у місті діє Парламент старшокласників  м. Одеси. До складу Парламенту входять лідери учнівського самоврядування закладів освіти, які беруть активну участь у всіх сферах життєдіяльності міста, реалізовуючи учнівські проєкти благодійного, національно-патріотичного, соціального, екологічного, культурного напрямів, а також заходах щодо попередження булінгу в учнівському середовищі, протидії торгівлі людьми, домашнього насильства, благодійних заходах, спрямованих на підтримку захисників та захисниць України, їхніх дітей та родин, переселенців, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського, та дітей, що опинились у складних життєвих обставинах.

Парламент складається з 4-х територіальних представництв Малиновського, Приморського, Київського та Суворовського районів міста, голови яких входять до складу Молодіжної ради при Одеському міському голові.

Звертаємо увагу, що активні й цілеспрямовані юні одесити віком від 14 років, які є учнями закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади м. Одеси, можуть взяти участь у конкурсному відборі до складу Молодіжної ради при Одеському міському голові.

Прийом документів цього року триває по 31 березня.

Відповідно до п. 4.6 Положення про Молодіжну раду при Одеському міському голові, затвердженого розпорядженням Одеського міського голови № 880 від 03.10.2018 р. (зі змінами), кандидати до складу Молодіжної ради мають надати такі документи:
– подання від директора закладу про делегування кандидата до Молодіжної ради;
– заява кандидата;
– копія документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (відповідно до статті 13 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус»);
– згода на збір та обробку персональних даних;
– копія учнівського квитка або документа, який підтверджує, що кандидат навчається у відповідному закладі освіти;
– копія протоколу загальних зборів закладу, на яких було вирішено делегувати кандидата до складу Молодіжної ради;
– біографічна довідка кандидата;
– презентація кандидата (звіт про досягнення у сфері молодіжної політики, бачення своєї ролі у функціонуванні Молодіжної ради тощо).

Документи необхідно надати до Департаменту внутрішньої політики Одеської міської ради.

****************************************** 

Більше інформації щодо діяльності Парламенту старшокласників м. Одеси у розділі “Виховна робота”

Триває конкурсний відбір до складу Молодіжної ради при Одеському міському голові

Share this post