“Сильні разом”: проєкт психологічної підтримки

Cтартував загальноміський проєкт  для учасників освітнього процесу 

За ініціативи Департаменту освіти та науки Одеської міської ради 31 травня 2023 року стартував загальноміський проєкт психологічної підтримки для учасників освітнього процесу «Сильні разом!». Реалізація проєкту відбуватиметься за участю  працівників Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників».

Мета проєкту  – підтримати та сприяти відновленню емоційного стану, викликаного травматичними та кризовими подіями шляхом підвищення рівня загальної психологічної культури учасників освітнього процесу в питаннях самодопомоги та допомоги оточуючим.

Після презентації проєкту  відбулася перша лінійка майстер-класів.  Учасники освітнього процесу – педагоги, батьки та учні мали змогу взяти участь у заходах з надання психологічної підтримки, стабілізації емоційного стану, навчання першої психологічної допомоги. Заняття підготували та провели досвідчені психологи закладів освіти Одеси. Запропоновані ведучими активності, вправи та обговорення  були цікавими та корисними для дітей та дорослих. Учасники майстер-класів  отримали корисні знання з надання першої психологічної допомоги, навчилися визначати та регулювати свій емоційний стан.

Упродовж червня – серпня 2023 року пройдуть пілотні заходи проєкту, а з  вересня  він працюватиме на рівні закладів освіти міста. Цільовою аудиторією є діти дошкільного та шкільного віку, їх батьки, педагогічні працівники та працівники психологічної служби.

 

 

 

Share this post