«Освіта Одеси – територія підтримки»: пройде форум стресостійкості для освітян

Департамент освіти та науки Одеської міської ради інформує

Упродовж трьох днів з 21 по 23 травня 2024 року у м. Одесі пройде форум стресостійкості для освітян «Освіта Одеси – територія підтримки».

Учасники: представники Одеської міської ради, органів місцевого самоврядування, директори, психологи та соціальні педагоги закладів освіти, керівники методичних комісій, представники шкільного самоврядування та батьківської громади.

Урочисте відкриття Форуму відбудеться 21 травня о 10:30, де у присутніх буде можливість переглянути презентаційний ролик та отримати інформацію про роботу Одеського міського центру стресостійкості у 2023-2024 роках. До заходу онлайн долучиться директор освітніх програм Ізраїльської коаліції по роботі з травмою Алекс ГЕРШАНОВ.

Пройдуть секційні заняття для учасників освітнього процесу:
«Освіта Одеси - територія підтримки»: пройде форум стресостійкості для освітянСекція 1. Для керівників закладі загальної середньої освіти (Лариса ГОРДІЄВСЬКА, директорка, Ольга ЛЕМЕХ, практичний психолог Одеського ліцею №85).
«Освіта Одеси - територія підтримки»: пройде форум стресостійкості для освітянСекція 2. Для керівників закладів дошкільної освіти (Олена ВРАДІЙ, директорка, Ірина БЕРЕСТЕНКО, практичний психолог Одеського ЗДО №45).
«Освіта Одеси - територія підтримки»: пройде форум стресостійкості для освітянСекція 3. Для практичних психологів та педагогів соціальних закладів освіти міста (Наталія ЖЕЛЄЗКОВА, консультант КУ «ОЦПРПП», координаторка Одеського міського центру стресостійкості, Оксана СУХЕЦЬКА, практичний психолог Одеського ліцею № 92.)
«Освіта Одеси - територія підтримки»: пройде форум стресостійкості для освітянСекція 4. Для представників шкільного самоврядування (Ліна ФЕДОРОВА, директорка Одеського ліцею №23, Ірина ОВАДЮК, практичний психолог Одеського ліцею №15).
«Освіта Одеси - територія підтримки»: пройде форум стресостійкості для освітянСекція 5. Для батьківської громади (Олена ВЕРШИНІНА, Світлана ВЕЛИКА, психологи-консультанти КУ «ОЦПРПП»).

Упродовж 22  та 23 травня, за підсумками роботи секційних засідань, на базі закладів освіти міста будуть проведені заходи для учасників освітнього процесу з розвитку резилієнтності, подолання стресів, надання першої психологічної допомоги, врегулювання свого емоційного стану шляхом використання ефективних технік саморегуляції.
Буде змога долучитися до челенджу «Вправи зі стабілізації емоційного стану» (#ОдеськийМіськийЦентрСтресостійкості).

___________________________

Довідково:

Israel Trauma Coalition (ITC) – Ізраїльська коаліція травми – це асоціація неурядових організацій, які займаються психосоціальною підтримкою населення, що постраждало від різного роду катастроф, у тому числі від війни. Асоціація, станом на сьогодні,  має у своєму складі більше 40 організацій-партнерів. Вони відповідають за різні напрямки та співпрацюють з державними органами, як на центральному, так і на місцевому рівні. Окрім іншого, до їх завдань також входить організація і забезпечення діяльності Центрів стресостійкості у таких містах, як Київ, Одеса, Тернопіль, Харків, Хмельницький, національна гаряча телефонна лінія, підготовка персоналу, робота з молоддю тощо.

З 2014 року Israel Trauma Coalition (ITC) активно веде діяльність в Україні.

Одеський міський центр стресостійкості здійснює свою роботу в рамках Меморандуму між Одеською міською радою та Ізраїльською коаліцією по роботі з травмою за активної підтримки Департаменту освіти та науки Одеської міської ради з постійним патронатом Ізраїльської коаліції по роботі з травмою.

Основною метою діяльності Одеського міського центру стресостійкості є підвищення рівня психологічної культури населення, вміння допомогти собі на оточуючим у підтримці ментального здоров’я у складних кризових ситуаціях. 

Одеський міський Центр стресостійкості – це професійна, згуртована, команда психологів України та Ізраїлю, яка фокусується на психологічному благополуччі мешканців громади.

Заняття проводяться за програмою Ізраїльської коаліції по роботі з травмою з групами громадян міста, які працюють у бюджетних установах виключно на безоплатній для учасників основі.

Приміщення для проведення тренінгових занять надає Департамент освіти та науки Одеської міської ради (Канатна, 134, освітній простір «CreatED»), також групи працюють за місцем навчання/роботи.

З початку 2023 по травень 2024 в м. Одеса навчання проведено для більше ніж 1000 осіб.

Share this post