Міський конкурс проєктів з історії та культури рідного міста: підсумки

Департамент освіти та науки Одеської міської ради інформує

З метою популяризації серед старшокласників краєзнавчих та загальноєвропейських ціннісних орієнтирів, які сприятимуть формуванню національної свідомості, твердої громадянської позиції, реалізації принципу україноцентричності та утвердженню ідеї захисту України проведено конкурс на кращий учнівський проєкт з історії та культури рідного міста.

Конкурсне журі розглядало роботи в таких номінаціях;

  • «Історія та культура рідного міста: європейський цивілізаційний вимір»; 
  • «Військово-патріотичний».

Журі оцінювало проєктні роботи відповідно до заявлених в Положенні критеріїв, а саме: визначення мети та завдань, дієвість інструментарію, план реалізації, грамотність оформлення опису та інформаційну компетентність в представлених учнями мультимедійних презентаціях проєктів. Слід зазначити, що переважна більшість робіт відповідає критеріям оцінювання, що свідчить про систематичне практичне використання методу проєктів у навчально-виховному процесі.

На підставі рішення журі та підсумкових протоколів визначені переможці конкурсу проєктів, які будуть нагороджені дипломами Департаменту освіти та науки Одеської міської ради: 

Диплом І ступеня

у номінації «Військово-патріотичний проєкт»:

у номінації «Історія та культура рідного міста: європейський цивілізаційний вимір»:

  • Смоленцев Нікіта, Дяченко Максим, Чепинога Аліна, учні 9 класу Одеського ліцею № 92, за проєкт «Розвиток благодійності і меценатства в Одесі (кінець ХІХ – початок ХХ ст.)»

Диплом ІІ ступеня

у номінації «Військово-патріотичний проєкт»:

  • Теслюк Юлія, учениця 10 класу Одеського ліцею №122, за проєкт «Меморіалізація пам’яті Голокосту в Одесі: принципи та виклики».

у номінації «Історія та культура рідного міста: європейський цивілізаційний вимір»:

Диплом ІІІ ступеня

у номінації «Військово-патріотичний проєкт»:

у номінації «Історія та культура рідного міста: європейський цивілізаційний вимір»:

  • Мартинюк Юлія, учениця 9 класу Одеського ліцею №49, за проєкт «Одеса – перлина кіномистецтва»;
  • Ореховська Владислава, Яворська Злата, учениці 9 класу Одеського ліцею «Гармонія», за проєкт «Нові обличчя наших вулиць».

Щиро вітаємо переможців! Бажаємо не зупинятися на досягнутому!

 

_____________________________

Наказ Департаменту освіти та науки Одеської міської ради від 29.05.2024 №196 “Про підсумки проведення міського конкурсу проєктів для старшокласників з історії та культури рідного міста”.

Конкурс проводиться на виконання Міської цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді м. Одеси «Я – одесит, патріот України» на 2021-2026 роки, затвердженої рішенням Одеської міської ради № 55-VIII від 03.02.2021.

Share this post