Підсумки роботи серпневого освітнього форуму 27 серпня 2018 року

«Інклюзивна та спеціальна освіта. Обмін досвідом, шляхи співпраці»

В рамках серпневого освітнього форуму  «Маємо що сказати про НУШ» на базі  Одеської СШ № 75 учасники  обговорювали тему: «Інклюзивна та спеціальна освіта. Обмін досвідом, шляхи співпраці»

Інтерес до теми проявили більше 130 педагогів, батьків, представників громадськості.

Директор  школи № 75   Григор`єва Лариса Вікторівна  розповіла про багаторічні традиції школи,  про роботу педагогічного колективу в напрямку соціалізації учнів, детально зупинившись на роботі «Муніципального будинку ремесел».

Шестаковська Таїса Григорівна, мати випускниці школи № 75 Ольги Шестаковської,  поділилась своїм досвідом виховання та навчання особливої дитини.

Представники КЗВО «Одеська академія неперервної освіти»- зав. кафедри педагогіки, психології та корекційної освіти Бєлоусова Руслана Вікторівна та зав. науково-методичною лабораторією корекційної та інклюзивної освіти Заварова Наталія Володимирівна зупинились на такій вкрай важливій умові соціальної адаптації дітей з особливими освітніми потребами, як забезпечення рівного доступу до якісної спеціальної та інклюзивної освіти.

Учасники отримали можливість опрацювати актуальні для себе теми  в ході роботи 5 інтерактивних груп.

Змістовний майстер-клас завідувачки Одеського СДНЗ № 50 Наталі Миколаївни Дехтяр «100% успіх  у спілкуванні з батьками вихованців» було присвячено організації конструктивної взаємодії, учасники опанували технологію вирішення конфліктів «Кольорові плями»

Учасники цікавого-майстер-класу «Корекційно-інноваційна стратегія обстеження та корекції дітей в порушеннями мовлення», що був представлений завідувачкою  Одеського СДНЗ № 241 Поволоцькою Мариною Вікторівною, отримали можливість ознайомитись з сучасними інноваційними методами виявлення та корекції вад мовленнєвого розвитку дітей, дізналися про професійні знахідки педагогічного колективу.

Практичний психолог  Шаляпіна Наталія Олександрівна поділилась досвідом впровадження інклюзивного навчання в Одеському ДНЗ № 304, розповіла про можливі ускладнення та шляхи їх подолання.

Майстер-клас «Сучасні корекційні методи в освітньому процесі», який провела Притиковська Світлана Дмитрівна, завідуюча Одеського СДНЗ № 193, був орієнтований на ознайомлення та опанування прийомів формування темпо-ритмічної організації   мовлення дітей.

Використання учасниками  отриманих знань та навичок допоможе зробити їхню професійну діяльність та взаємодію з учнями та вихованцями не тільки більш   різноманітною та змістовною, а і більш результативною.

За відгуками, які залишили учасники форуму є потреба у нових сучасних формах та методах роботи у закладах освіти. Роботу щодо впровадження  нових форм та методів педагогічної діяльності буде продовжено у 2018/2019 навчальному році.

Шановні одесити! Слідкуйте за новинами.

 

 

 

Share this post