Підсумки роботи серпневого освітнього форуму 27 серпня 2018 року

“Медіація як засіб вирішення конфліктних ситуацій”.

У рамках серпневого освітнього форуму “Маємо що сказати про НУШ” на базі Одеської загальноосвітньої школи № 1 була організована локація для зацікавлених у використанні методу медіації для вирішення конфліктних ситуацій в освітніх установах.

Учасники розглядали питання вирішення конфліктів на інтерактивних зустрічах за різними напрямками.

Так, про підвищення рівня компетентності в конструктивному врегулюванні конфліктів в освітньому процесі із залученням медіатора розповіла Інна Терещенко, керівник Центру лідерства Одеського національного університету ім. І.І.Мечникова, голова Одеської обласної групи медіації.

Питання ненасильницької поведінки в спілкуванні були розкриті Оленою Мельник, практичним психологом Одеського ліцею “Ланжеронівський”.

Досвідом створення Шкільної служби порозуміння поділилася учитель Одеської школи № 8 Жанна Яковенко.

Про використання позиційного мислення у вирішенні конфліктних ситуацій, прийоми медіації, зокрема прийому ехо-техніки, говорила  заступник директора Одеської гімназії № 9 Марина Семенова. Про особливості впровадження Шкільної служби медіації в Одеській школі № 103 розповіла учитель початкових класів Лілія Паньковець. Практичний психолог закладу дошкільної освіти № 239 Ханяк Галина опрацювала способи та прийоми виходу з типових конфліктних ситуацій у дошкільній освітній установі між батьками і вихователями.

Учасники всіх груп отримали практичні навички вирішення конфліктних ситуацій різними способами.

За відгуками, які залишили учасники форуму є потреба у нових сучасних формах та методах роботи у закладах освіти. Роботу щодо впровадження  нових форм та методів педагогічної діяльності буде продовжено у 2018/2019 навчальному році.

Шановні одесити! Слідкуйте за новинами.

 

Share this post