Як вберегти дітей від негативних впливів

Питання профілактики правопорушень серед неповнолітніх є пріоритетним як для вчительства, так і для батьків 

У рамках плану спільних заходів з  попередження правопорушень, злочинності, запобігання дитячої бездоглядності, жорстокому поводженню з дітьми, домашньому насиллю, булінгу, пропаганди здорового способу життя колектив Одеської загальноосвітньої школи № 5 провів онлайн-форум для вчителів, учнівства та батьківської громадськості шкіл Суворовського району на тему «Як вберегти дітей від негативних впливів».

Під час форуму обговорювалось, які негативні впливи можуть чекати на дітей у різних середовищах та способи їх уникнення. Батьки та школярі отримали практичні поради психолога, як налагодити довірливі стосунки у родині. Велика увага була приділена питанню безпеки в мережі Інтернет. Торкнулася теми домашнього насильства старший інспектор відділу зв᾽язку з громадськістю управління патрульної поліції в Одеській області Департаменту патрульної поліції старший лейтенант поліції Юлія Міссюк.

Активними учасниками онлайн-форуму були й батьки учнів шкіл, які задавали спікерам гострі питання. Проведене наприкінці заходу вихідне опитування показало, які проблеми цікавлять учасників освітнього процесу. Більше 30% опитуваних виявили бажання вивчати та досліджувати питання захисту дітей від негативного впливу оточення, а в 11% батьків виникло бажання пройти відповідний тренінг.

 

 

 

 

Share this post