Курс для керівників закладів освіти щодо якісного та безпечного харчування

За інформацією МОН України

На платформі Prometheus зʼявився новий безкоштовний курс «Ефективна організація харчування в закладі освіти». Це програма підвищення кваліфікації всіх, хто причетний до організації харчування у закладах освіти:  керівників закладів дошкільної, загальної середньої та спеціальної освіти, а також представників органів управління освітою.

Курс охоплює такі теми:

  • Етапи та завдання реформи шкільного харчування.
  • Принципи та вимоги до організації харчування в закладах освіти.
  • Впровадження системи НАССР, дотримання норм безпечності та гігієни.
  • Особливості формування меню, організація роботи буфету, облік і контроль якості.
  • Проведення закупівель та робота з постачальниками.
  • Комунікація з батьками, учнями та громадою щодо здорового харчування.

Слухачі отримають сертифікат про підвищення кваліфікації (30 годин/1 кредит ЄКТС), конспекти та додаткові матеріали, що допоможуть застосувати знання у школі чи дитячому садку своєї громади.

Серед спікерів курсу — представники Міністерства освіти і науки України, Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, Команди реформи шкільного харчування, закупівельники, нутриціологи, управлінці та інші експерти.

Розпочати навчання можна за посиланням.

*****************************************************************

Відеокурс підготовлено Швейцарсько-українським проєктом DECIDE — «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», що впроваджується в Україні консорціумом у складі ГО DOCCU та PH Zürich за підтримки Швейцарії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Командою реформи шкільного харчування, ДУ “Професійні закупівлі”, ГО “Національна асоціація громадського харчування”, ГО “Культ Фуд”, майданчиком електронних аукціонів Е-Тендер в межах реалізації реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. 

Share this post