Всеукраїнський олімпійський урок та Олімпійський тиждень – 2021

Олімпійський тиждень у закладах освіти проводиться з 11 вересня по 30 жовтня 2021 року

Початок нового 2021/2022 навчального року в закладах загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади міста Одеси співпав з проведенням Олімпійського тижня.

Олімпійський тиждень – це всеукраїнський спортивно-видовищний захід, спрямований на популяризацію спорту, здорового способу життя та розвиток олімпійського руху в Україні.

Основними формами проведення Олімпійського тижня є спортивно-видовищні дійства, обов’язковими елементами яких є проведення змагань з олімпійських видів спорту, семінарів, конференцій, форумів, конкурсів, пов’язаних з розвитком та пропагандою олімпійського руху.

Мета Олімпійського тижня – поширення ідей олімпізму та розвиток олімпійського руху в Україні, популяризація здорового способу життя.

Основними формами проведення Олімпійського тижня та Всеукраїнського Олімпійського уроку є спортивно-видовищні заходи, обов’язковими елементами яких є проведення змагань з олімпійських видів спорту, семінарів, конференцій, форумів, конкурсів, пов’язаних з розвитком та популяризацією олімпійського руху.

Протягом тижня вчителі фізичної культури кожного закладу освіти знайомитимуть дітей з історією та традиціями Олімпійських ігор сучасності, олімпійськими видами спорту. Під час заходів у закладах освіти організовані спортивні локації з настільного тенісу, футболу, волейболу, чирлідингу, бадмінтону тощо. Усі охочі можуть спробувати себе у цих видах спорту та отримати сувеніри за участь.

При проведенні Всеукраїнського олімпійського урокув освітніх закладах міста Одеси учні згадали цікаву історію виникнення олімпійських ігор, імена український спортсменів, переможців Олімпійських та Паралімпійських ігор 2021 року.

Урочисто розпочався Олімпійський урок святом «Парад спортсменів» в Одеській загальноосвітній школі № 5. На футбольному полі вишикувалися з-поміж 100 учнів з числа переможців спортивних змагань різних рівнів, серед яких є навіть володарі почесного спортивного звання «Майстер спорту» та кандидати у майстри спорту. Дзвін заслужених ними медалей було чутно на весь мікрорайон! До свята доєдналися вчителі фізкультури, тренери зі спортивних бальних танців та сучасної хореографії “SLAVA”, тренери з футболу дитячо-юнацької спортивної школи № 11, боксерської секції «Квазар», тренер баскетбольного клубу «Одеса». Також на свято завітала президент Одеської обласної федерації бойового хортингу, засновник Федерації рукопашного бою міста Одеси Вікторія Демідова.

Зі срібною призеркою Олімпіади-2016 фехтувальницею Оленою КРАВАЦЬКОЮ зустрілись учні Одеської гімназії №1, яка провела олімпійський урок. Під час зустрічі Олена Кравецька розповіла учням про свій шлях у світ спорту, особливості тренувань, участь у різноманітних змаганнях та досягнуті спортивні вершини. Захід був організовано відділенням НОК України в Одеській області.

Фізичною ранковою зарядкою розпочався Олімпійський тиждень в Одеській ЗОШ №26.

Відбулися товариські ігри з футболу, баскетболу та волейболу між командами класів та збірними командами 6-9 класів Одеського ліцею «Фонтанський». Учні 5-х класів змагалися в естафетних конкурсах.

До свята здорового способу життя та радості долучились і вихованці ОДЕСЬКОГО ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «ДИТЯЧИЙ САДОК» № 45 ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ.

У межах Олімпійського тижня в закладах освіти проведено: олімпійські уроки «Літопис Олімпійських ігор», «Олімпійськими шляхами до здорового майбутнього», «Ми – майбутні олімпійці»; тематичні бесіди «Здоровим бути – зі спортом дружити», «Спорт – сила, краса, здоров’я»; спортивні змагання «Веселі та спритні»;рухливі ігри; конкурси тощо.

Олімпійський тиждень триває. Про всі заходи та особливості проведення Всеукраїнського Олімпійського уроку та Олімпійського тижня 2021 можна дізнатись на вебсайтах закладів освіти комунальної власності територіальної громади міста Одеси за посиланням: https://osvita-omr.gov.ua/zaklady-osvity/

Share this post