«INFOMATRIX – 2024»: світовий фінал Міжнародного конкурсу

Учні Одеського ліцею №65 успішно виступила на Міжнародному конкурсі комп’ютерних проєктів

31 травня – 03 червня 2024 року в м. Бухарест (Румунія) на світовому фіналі Міжнародного конкурсу комп’ютерних проєктів «INFOMATRIX – 2024» команда України, що складалася з 12 проєктів 18 учнів з Житомира, Києва, Одеси, Харкова та Чернігова виборола 5 бронзових, 6 срібних та 1 платинову проєктних медалі.
Цей конкурс об’єднав цьогоріч 280 школярів та студентів з 17 країн світу, які представили  165 проєктів. Учасники української команди змагалися в п’яти номінаціях: Programming (Програмування), Computer Art (Комп’ютерне мистецтво), Hardware Control (Апаратне управління), Short Movie (Короткометражний фільм) та Hackathon (Хакатон). Журі оцінювало як самі проєкти, так і презентації учасників англійською мовою.

Одеські учні вибороли бронзові медалі:

  • Масько Руслан та Змієвськой Іван, учні 8 класу Одеського ліцею № 65 Одеської міської ради з розробкою «Сенс життя та моє місце в ньому», супервайзер — Омельченко Алла, учитель інформатики Одеського ліцею № 65 Одеської міської ради;
  • Бовкун Єгор, учень 10 класу Одеського ліцею № 65 Одеської міської ради з розробкою «Модель першого в світі гелікоптера», супервайзер — Пустовойт Олег, учитель інформатики Одеського ліцею № 65 Одеської міської ради.

Визнання на міжнародному рівні свідчить про потужний потенціал наших учнів у галузі інформаційних технологій. Пишаємося здобутками!

 

 

Україна з 2009 року постійно виступає повноправною країною-учасницею світового фіналу INFOMATRIX. Багатоетапний відбір фіналістів та організацію участі команди у світовому фіналі традиційно проводив офіційний афілійований партнер INFOMATRIX в Україні — Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

______________________________

«INFOMATRIX-2024»: суперфінал Міжнародного конкурсу комп’ютерних проєктів

Share this post