Зустріч Міністрів освіти і науки України та Республіки Болгарія

Міністри освіти і науки України та Республіки Болгарія відкрили в Одесі кабінет вивчення європейських мов

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич і Міністр освіти і науки Республіки Болгарії Красімір Вилчев взяли участь у відкритті кабінету вивчення європейських мов в Одеській школі №31.

1 листопада 2017 року в рамках співпраці між Республіки Болгарією і Україною в Одеській загальноосвітній школі №31 відкрито кабінет вивчення європейських мов, однією з яких є болгарська. Вчити юних одеситів болгарської мови будуть викладачі, які прибули з Республіки Болгарії.

На урочистій церемонії відкриття були присутні Міністри освіти і науки України та Республіки Болгарії Лілія Гриневич і Красімір Вилчев, керівники міста та області, представники посольства Республіки Болгарії в Україні та Генерального консульства Республіки Болгарії в Одесі.

Капітальний ремонт навчального кабінету і оснащення його мультимедійною та інтерактивною технікою проведені за підтримки Генерального консульства Республіки Болгарія в Одесі.

Всього в школі будуть вивчати болгарську мову 663 учнів, з них 343 учнів початкових класів та 320 учнів старших класів.

Лілія Гриневич привітала учнів та педагогів школи з новими можливостями, які відкриваються перед ними: «Кожен такий крок по створенню нових можливостей є дуже важливим для майбутнього наших дітей, незалежно від їх національності».

Подібні проекти служать збереженню традицій і культури національних меншин, які проживають в Одесі.

****************************************

З метою задоволення потреб національних меншин у школах Одеси вивчають польську, новогрецьку, болгарську мови та іврит.

Крім того, одеські школярі вивчають англійську, іспанську, німецьку, французьку, італійську та китайську мови.

 

 

Share this post